Kaplumbağa Gibi İstikrarlı Olmak - Libertine

Kaplumbağa Gibi İstikrarlı Olmak

Başarının En Büyük Sırrı Süreklilik

Hayatımız boyunca kaç kere büyük heveslerle başladığımız şeyleri, çok kısa bir süre sonra vaz geçerek başarısız olduğumuza inandık? Belki binlerce kez. Halbu ki eğer pes etmeseydik belki şu an da o konulardan birisinde uzman olabilirdik, çok başarılı olabilirdik. 

Şu ana kadar kaç gününüzü boş geçirdiniz? Her gün çok az bir zaman ayırarak, belli bir konuda, yeni birşeyler öğrenseniz ya her gün bir konu da pratik yapsanız bir yılın sonunda o konu hakkında yaklaşık %40 daha iyi olmanız kaçınılmaz. Ve bu %40 sizin o konu için günde 5 ila10dk arası bir zaman ayırmanız halinde gerçekleşir. Daha fazla zaman ayırdığınızda neler olabileceğini düşünün. 

Doğada süreklilik mutlak sonuç getirir, sürekli olarak bir kayanın üstünden akan su sonunda o kayayı aşındırarak kendi yolunu açar. Ama insan daha şanslıdır, insanın gelişimi arttıkça gelişim hızı da artar. Bu şu demek; örneğin spor yapmaya başladınız, ilk günlerde belki bir şınavı bile zor çekiyorsunuz ama zamanla daha güçleneceksiniz ve 10 şınav çekebileceksiniz, bu konuma gelmek için 4 ay uğraştınız ama 20 şınav çekmek için 2 ay uğraşacaksınız çünkü artık gelişiminiz için daha fazla güce sahipsiniz. İnsanın gelişimi ivmelenerek artar. Tıpkı teknoloji gibi, teknoloji arttıkça gelişme hızı da artar çünkü teknoloji gelişmek için gene teknolojiyi kullanır. İnsan da böyledir kendisini geliştirmek için mevcut durumunu kullanır bu mevcut durum yükseldikçe gelişim hızı da artar.


Peki Ama Nasıl Sürekliliği Sağlayabiliriz ?

Sürekliliği korumak için yapmanız gereken şey basit, kaplumbağa gibi olun, yavaş ve küçük adımlarla ilerleyin. Eğer tavşan gibi daha başlarken çok hızlı bir çıkış yaparsanız sonunda bu durumla baş edemeyeceksiniz, sıkılacaksınız ve bırakıp başarısız olduğunuzu düşüneceksiniz. 

Acele etmeyin yavaş başlayın, örneğin kitap okumaya başlayacaksınız ve düzenli olarak yapmak istiyorsunuz. Günde 2 sayfayla ya da 4,5 sayfayla başlayın, buna vakit ayırmak kolaydır çok sıkılmazsınız da, uzun süre devam ettirebilirsiniz. Zaten bir süre sonra kendi kendinize daha fazla okumak istediğinizi ve bu durumdan sıkılmadığınızı göreceksiniz. Aynı durum başka konularda da  geçerli; eğer spor yapacaksanız günde 5dk veya daha azı ile başlayın, ya da ingilizce öğrenmek mi ? günde 1, 2 kelime ile başlayın, emin olun kendi kendine bunların geliştiğini göreceksiniz. Ama asla birden bire kendinize yüklenip kendinizi yıldırmayın, bu pes etmenize neden olur. Başarının sırrı sürekliliktir, unutmayın hayatın en değerli hazinesi zamandır onu boşa harcamayın. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar